Imprimir aquesta pàgina

M. Àngels Moreno demana més recursos per a l'Arxiu per intensificar la digitalització de materials i fer-los accessibles

Posted On Dilluns, 04 Juliol 2022 19:52 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

El passat divendres se celebrava una reunió entre la regidora d'Arxiu, M. Àngels Moreno, i la regidora d'Hisenda i Personal, Natalia Enguix, en la qual es parlava del trasllat de documentació de la planta baixa de l’Ajuntament a l’Arxiu Municipal amb motiu de les obres a l’edifici consistorial, i també es van abordar diferents reptes per a l’Arxiu.

Entre aquestos estaven la necessitat d'intensificar la digitalització de documents i materials, la posada en marxa d'un repositori on fer accessibles els arxius digitalitzats, el reforç del personal del departament, l'accessibilitat a l'edifici de l'Arxiu i la recerca d'espais per a la unificació del fons documental.

En paraules de la regidora d'Arxiu, M. Àngels Moreno, "els reptes pendents que tenim a la regidoria d'Arxiu no només estan vinculats a competències de la nostra delegació, sinó que depenen de la disponibilitat de pressupost i recursos humans, dos aspectes gestionats des de les regidories d'Hisenda i Personal. Per eixe motiu, hem mantingut aquesta reunió amb la regidora Natalia Enguix, en la qual hem insistit en una de les nostres prioritats, aprofundir en el procés de digitalització del gran fons documental que conté l'Arxiu Municipal d'Ontinyent".

En aquest sentit, “des de la regidoria d'Hisenda s'ha adquirit el compromís de treballar per donar resposta a aquestes necessitats, bé a través d’ajudes d’altres institucions com la Diputació de València, bé través de fons Europeus, o estudiant l’ampliació de la consignació pressupostària per als diferents aspectes que intervenen en aquest procés, com és la digitalització en si, l'allotjament del material digitalitzat en repositoris per a la seua consulta, així com per a la digitalització dels arxius sonors dels Plens de l'Ajuntament des de 1979”, ha explicat Moreno.

La regidora ha assenyalat que "també és prioritari reforçar la plantilla del departament, ja que només compta amb dos persones. De moment s'estudiarà la incorporació de persones a través dels plans d'ocupació per a persones joves qualificades on col·labora l'Ajuntament. Pel que fa a l'espai, és urgent disposar d'una localització, encara que siga temporal, que unifique aquells materials que es troben dispersos per dependències municipals i estan patint un major deteriorament. En aquests dos aspectes, encara que ara mateix puguen aplicar-se mesures temporals, des de la regidoria d'Arxiu pensem que hem de ser ambiciosos i trobar solucions definitives".

"A més, volem mantindre una col·laboració estreta amb els diferents departaments municipals per a la recerca de subvencions amb fons europeus per a millores i inversions en l'Arxiu, així com la implementació d'eines informàtiques públiques que faciliten les tasques de consulta de materials digitals", ha manifestat l'edil.

Moreno ha conclòs apuntant que "la reunió ha sigut productiva. Agraïm a la regidora Natalia Enguix la seua atenció, i esperem que els compromisos adquirits siguen una realitat. És inajornable que fem passos endavant en la dignificació, millora i difusió del nostre Arxiu Municipal, que requereix l'ajuda de tots els departaments municipals implicats, ja que és un recurs indispensable per a entendre el passat, present i futur d'Ontinyent".

Llegir 233 vegades
Redacción

L'últim de Redacción