Imprimir aquesta pàgina

La Diputació de València col.laborarà activament en la implantació del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana a Ontinyent

Posted On Dijous, 14 Octubre 2021 19:08 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

El President de la Diputació de València, Toni Gaspar ha confirmat aquest dijous a Ontinyent que la institució provincial donarà suport a la segona fase de la implantació del Museu del Tèxtil Valencià a Ontinyent, un projecte "exemplar i amb ànima" segons manifestava Gaspar, qui ha estat rebut a l'ajuntament per l'Alcalde, Jorge Rodríguez, i el diputat provincial i regidor, Joan Sanchis.

 


Gaspar, que acudia a la ciutat per participar d'una de les sessions del Patronat de la la Fundació Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana més important de la seua història, destacava l'impuls donat al Museu pel President de la Fundació i Alcalde d'Ontinyent, així com per la resta de patrons de l'entitat. Toni Gaspar destacava la importància d'un projecte "que té ànima i un fil conductor amb els anhels de la població que ho impulsa i s'ho creu. Per part de la Diputació, quan les iniciatives tenen ànima i valen la pena s'ha d'aportar un plus perquè perduren en el temps. Estem enquadrant com anem a fer-ho, però volem seguir donant suport al projecte en la segona fase, anímica i també econòmicament".


Toni Gaspar afegia que "la Diputació pertany a moltes fundacions, però aquesta és exemplar i així ho demostra el fet que el projecte haja estat capaç de passar del paper a la realitat, de fer tangible allò que era només una idea. Seguirem donant suport a una iniciativa que s'ubica en el cor de les comarques centrals, que és on es desenvolupa l'activitat del tèxtil amb major intensitat de tota la Comunitat Valenciana", manifestava.


L'Alcalde i President de la Fundació, Jorge Rodríguez, agraïa "el suport del President de la Diputació de València, que ja va estar ací quan iniciàvem la demolició de les naus fora d'ordenació. Un suport anímic i també econòmic, tan necessari perquè els plànols passen a ser realitat. Sabem que va a fer tot allò possible per ajudar-nos, i hui hem volgut aprofitar perquè coneguera més a fons el projecte". Així, a la reunió del Patronat, que tenia lloc a la nau ja reformada del Museu Tèxtil, es comptava amb la participació dels arquitectes de l'estudi Torró-Soler, que han explicat els detalls del Projecte, amb un pressupost d'1,6 milions d'euros, que inclou un espai museístic de 600 metres quadrats, i altre de formació i investigació de 535 metres quadrats.

La redacció del projecte ha estat finançada per Caixa Ontinyent, una de les entitats que forma part del Patronat. Per la seua banda, el catedràtic de la Universitat de València Rafael Gil, ha explicat als presents com serà el projecte de museïtzació en el qual està treballant-se, "una museïtzació molt moderna i interactiva, per tal que el museu siga atractiu", avançava l'alcalde. Jorge Rodríguez afegia que la reunió d'aquest dijous del patronat "constata que quan el treball es fa amb ànima i amb bons companys de viatge com Caixa Ontinyent, Ateval, Coeval o la Diputació de València, és més fàcil que el camí vaja a bon port", concloïa.

Llegir 242 vegades
Redacción

L'últim de Redacción