Imprimir aquesta pàgina

Comunicat

Posted On Dijous, 14 Octubre 2021 18:57 Escrit per
Valorar aquest article
(5 vots)

Les companyes de treball de Vicent Lluís, estem profundament commogudes per l’escrit de la Junta Directiva de l’Associació Veïnal del Llombo a la seua revista num. 114 i les conseqüències de les decisions preses de manera immediata com a resposta a l’article «Un altre intent de debilitar el centre cívic El Llombo».

 

Afirmar que una persona amb diversitat intel·lectual no és capaç de tenir responsabilitats o aprendre és obtús i irresponsable; no voler ajudar-lo és insolidari. Cessar-lo en el seu lloc d’ordenança del Centre Cívic on només ha tingut l’oportunitat de demostrar la seua capacitat durant dos mesos és discriminatori i molt precipitat.

És indecent suggerir que el nostre company no pot obrir i tancar el centre, supervisar els elements elèctrics i electrònics o organitzar l’espai. Les seues companyes sabem que és molt responsable, treballador i cuidadós amb les tasques que li assignen i amb les persones amb les quals es relaciona. Qualsevol errada seua, com la de qualsevol altra persona que comença en un treball, es mereix suport i rectificació amable. Si s'hagueren comunicat les dificultats que hi havien, s’hauria donat més suport, evitant fer un dany innecessari al nostre company.

Vicent Lluís, al que defineixen com a «xaval» o «col·laborador» és una persona amb 40 anys que viu els caps de setmana sol i que fa molts anys que treballa a l’Ajuntament des de l’any 2001. Te una vida familiar i social com la de qualsevol i la seua integració laboral passa pel suport de totes les persones que li’l vulguen donar. Com a societat estem obligades a oferir a cada persona un lloc al seu si en condicions que permeten la seua total integració social, sense discriminació o prejudicis. I totes les persones som responsables en major o menor mesura de benestar de les altres i, per tant, també de la seua situació d’exclusió. I això és el que hem fet amb Vicent.

Les persones que treballem amb Vicent de fa anys, estem obligades a ser crítiques amb la desigualtat i intolerants amb els actes discriminatoris si volem avanços socials autèntics i permanents.

Acompanyar-se de persones diverses pot ser més arriscat, de vegades menys còmode, però al cap i a la fi, sempre resulta més edificant.

El govern d’Ontinyent dóna suport a les declaracions de les treballadores i treballadors de l’àrea de Serveis Socials.

Llegir 2657 vegades
Redacción

L'últim de Redacción