Imprimir aquesta pàgina

Un concert de “Botifarra i Ahmed” obrirà la programació municipal del 9 d’octubre a Ontinyent

Posted On Dimarts, 05 Octubre 2021 15:42 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

El  nou espectacle del cantautor Pep Gimeno Botifarra, De Banda a banda del Mediterrani”, on colabora amb el cantant i violinista marroquí Ahmed Touzani, obrirà aquest divendres la celebració del “9 d’octubre” a Ontinyent. 

La regidora de Festes, Àngels Muñoz, i el regidor de Cultura, Àlex Borrell, han explicat el contingut d’una programació municipal extraordinària que també inclourà passacarrers simultanis, actuacions musicals, el ball de l’Àguila, un espectacle pirotècnic i la interpretació per primera volta del ple institucional en llenguatge de signes.

Muñoz explicava que “va a ser una programació que combinarà la recuperació d’actes que veniem fent abans de la pandèmia, l’aprofitament d’actes que vam introduir amb el nou context, i l’addició d’altres que van a ser una novetat enguany. En conjunt pensem que va a ser una celebració atractiva, diversa, inclusiva i on les nostres tradicions tenen un paper protagonista”, assenyalava.

Així, la primera cita serà divendres 8 d’octubre a les 22:00 hores al Teatre Echegaray, amb el concert de “Botifarra & Ahmed”, un espectacle de fusió de música valenciana i magrebí al qual també participa la Colla La Socarrà de Xàtiva, amb entrada gratuïta. Dissabte 9 d’octubre, el primer acte serà a la Plaça de Sant Roc a les 11:00 hores, amb la interpetació del “Ball de l’Àguila” a càrrec de l’associació de Gegants i Cabets, acompanyats pel grup de percusió i dolçaines “La Colla”, que donarà pas a les 11:30 al ple extraordinari del 9 d’octubre.

El ple, que servirà per distingir a l’empresari Sergio Pomar, al voluntariat forestal de “Ontinyent contra el Foc”, a la mestra i filòloga Tudi Torró i a la fàbrica de farines “La Concepción”, comptarà enguany per primera volta amb una translació de les intervencions a llenguatge de signes, gràcies a un conveni signat per l’Ajuntament amb l’associació FESORD, “un pas més en l’aposta del govern d’Ontinyent per la inclusió efectiva de totes les persones”, assenyalava la regidora.

La següent activitat va ser una de les novetats de l’any passat per adequar la celebració a la pandèmia, com va ser la realització de passacarrers simultanis als diferents barris per evitar massificacions. El regidor de Cultura, Àlex Borrell, explicava que “vam comprovar que aquest plantejament era positiu i li dona una nova dimensió a la celebració adaptant-la al nou context, pel que anem a reprendre el plantejament”, assenyalava. Així, a les 13:00 actuaran el grup de musica Menestrils al barri del Llombo; el grup de xirimiters i tabaleters el Regall al barri de Poble Nou; el grup de percussió i dolçaina El Raval al barri de Sant Rafel; i el grup de percussió i dolçaina la Colla al barri de Sant Josep.

Ja de vesprada, a les 19:30 hores i a la Plaça de la Coronació, tindrà lloc el concert de commemoració del 75 aniversari dels Gegants i Cabets d’Ontinyent, amb la col·laboració dels grups Menestrils, El Regall i La Colla i la participació de totes les figures dels Gegants i Cabets, la Tartuga i l’Àguila; i a les 22:00 hores des de la zona d’estacionament adjacent al CEIP Carmelo Ripoll començarà la disparada de l’espectacle pirotècnic “Torna la Llum”, subvencionat per la Diputació de València.

Borrell recordava finalment que a més d’esta programació municipal, als propers dies tindran lloc altres activitats organitzades per diverses entitats amb la col·laboració de l’Ajuntament, com seran un concert de la Banda Jove de l’Agrupació Musical d’Ontinyent divendres 8 a les 20:00 hores al Parc de Vicent Andrés Estellés; i un concert de la secció de percussió de la Societat Unió Artística Musical diumenge 10 a les 12:00 hores al Teatre Echegaray, titulat “1946: un abans i un després”.

Llegir 241 vegades
Redacción

L'últim de Redacción