Imprimir aquesta pàgina

Ajuntament i AVL presentaran el còmic de l’Asguinaldo de la Puríssima el 6 de juny a la Sala Gomis

Posted On Dimecres, 30 Mai 2018 15:04 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’Ajuntament d’Ontinyent i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) presentaran públicament el proper dimecres 6 de juny a les 19:00 hores a la Sala Gomis el nou còmic que explica “l’Asguinaldo de la Puríssima”,  una tradició instaurada en 1667 per recaptar fons per a sufragar les despeses de les festes en honor a la patrona de la ciutat, la Puríssima Concepció.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i l’estudiós de les festes i tradicions locals i membre de la Junta de Festes de la Puríssima, Rafa Gandia, donaven hui detalls sobre una iniciativa que inclou l’edició inicial de 3000 exemplars amb ajuda de la Diputació de València, que seran distribuïts de manera gratuïta principalment als col·legis i biblioteques de la població.

Jorge Rodríguez destacava l’interès de posar en valor esta tradició, i tenia paraules d’agraïment “per al conjunt de la Junta de Festes de la Puríssima, el seu President Salvador Pastor, però especialment per a Rafa Gandia, que ha estat comandant perfectament el treball que ha vingut fent-se als últims anys, als que hem aconseguit que el Cant dels Angelets haja estat declarat Be Immaterial de Rellevància Local”, recordava.

En aquest sentit, el primer edil recordava l’edició d’un primer còmic junt a l’AVL dedicat al Cant dels Angelets amb guió de Gandia; el canvi de les vestimentes dels Angelets, comptant amb una subvenció de la Diputació de València; l’edició d’un llibre sobre la figura de la Puríssima en Ontinyent, obra també de Rafa Gandia; o la participació en FITUR dels Angelets, que enguany treien el seu cant fora de la Comunitat Valenciana per primera volta a la seua història.

Rafa Gandia recordava que l’origen d’aquest còmic es troba en l’edició del dedicat al “Cant dels Angelets” dins la col·lecció que l’AVL ve editant des de 2008 per tractar sobre personatges i tradicions locals dels municipis valencians, dins la qual  Ontinyent serà l’única localitat en comptar amb dos còmics. El dibuix ha estat a càrrec de Jesús Huguet, comptant amb el recolzament de Rafa Gandia en el guió, que inclou un significatiu recull de les 64 estrofes de l’asguinaldo, així com en l’assessorament gràfic, per tal de reflectir de la manera mes fidel possible els espais d’Ontinyent a les il·lustracions.

El còmic compta amb 16 pàgines i ha estat considerat des de l’AVL com “un dels millors que s’han editat fins ara a la col·lecció”. L’alcalde d’Ontinyent animava a la ciutadania a acudir el proper dimecres a les 19:00 hores a la Sala Gomis a la presentació del còmic, on es repartiran exemplars entre els assistents.

Llegir 656 vegades
Redacción

L'últim de Redacción