Imprimir aquesta pàgina

Ontinyent acollirà l’acte central de les trobades “D’Arrel” de la Diputació amb la participació de 500 persones vinculades al folklore valencià

Posted On Dijous, 26 Mai 2022 06:59 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

La ciutat d’Ontinyent ha estat escollida com a seu de l’acte central de les trobades “D’Arrel” de folklore valencià que organitza l’Àrea de Cultura de la Diputació de València.

La Consellera Rosa Pérez, l’Alcalde Jorge Rodríguez, i el diputat Xavier Rius intervenien aquest dimecres en la presentació d’una jornada que tindrà lloc el 30 de juliol, i on la ciutat també se sumarà als actes del 40 anniversari de l’Estatut d’Autonomia Valencià que està impulsant la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica.

Rosa Pérez manifestava que “volem que la celebració del 40 aniversari de l'Estatut es faça amb la implicació absoluta dels ajuntaments i les diputacions, perquè arribe a tots els indrets del nostre territori. Per això hem vingut a Ontinyent, on ja tenim el compromís que l'Ajuntament organitzarà actes que s'inseriran en la programació d'una commemoració que vol recordar el procés d'aprovació de la nostra norma constituent, i també parlar del present i el futur del nostre autogovern”.

Jorge Rodríguez tenia paraules d’agraïment per a la consellera i el diputat “per vindre a Ontinyent hui i per fer possible que pugam viure una jornada com aquesta, a la que volem que se sume tota la comarca”. L’alcalde posava en valor el treball conjunt a la seua etapa com a President de la Diputació, amb Xavier Rius com a diputat de Cultura i Rosa Pérez com a delegada de Teatres, “periode al qual vam encetar una línia per a traure aquest tipus d’activitats de la ciutat de València, per a fer una Diputació de les comarques. És un orgull que se seguisca esta línia i que pugam acollir un gran esdeveniment com aquest a la nostra ciutat”.

Xavier Rius donava detalls d’aquest “Arrel d’Arrels” que tindrà lloc a Ontinyent, on es podrà gaudir d’una cercavila que comptarà amb la presència de més de 500 persones vinculades al floklore valencià i tot un seguit de manifestacions de cultura popular valenciana com ara grups de música antiga o grups de danses, Gegants i Cabets, Colles de Dolçaina i Tabal, Societats Musicals o Moros i Cristians, “convertint els carrers d’Ontinyent en un aparador viu de les manifestacions musicals i festives de les nostres comarques”.

La cercavila replegarà els músics i les persones que estaran actuant en diferents punts de la ciutat fins arribar tots junts a la Plaça de la Coronació on tindrà lloc el fi de festa. La jornada comptarà amb les actuacions musicals de l’ontinyentina Trocamba Matanusca i del grup Blaumut. En la presentació de la trobada d’Ontinyent també estaven presents el regidor de Cultura, Àlex Borrell, i la regidora de Festes, Àngels Muñoz. El cicle d’Arrel també inclourà activitats a Petrés, Chera, l’Olleria, i Algemesí, on es farà la cloenda el 10 de setembre.

Llegir 264 vegades
Redacción

L'últim de Redacción