Dissabte, 23 Setembre 2023

Ontinyent fomenta la mobilitat sostenible i el reciclatge repartint premis i “ecodiners” entre els clients del comerç.

Posted On Dilluns, 23 Octubre 2017 15:09 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’Ajuntament d’Ontinyent i l’associació Comerç IN posen en marxa als mesos d’octubre i novembre dues noves iniciatives per fomentar la mobilitat sostenible i el reciclatge:

Es tracta de la campanya “A peu pels aparadors” i de la campanya “3R: reduir, reciclar i reutilitzar” instal·lació temporal d’una màquina de “vending invers”, que donarà tiquets canviables per descomptes i regals als que hi dipositen botelles i llaunes de beguda, piles o telèfons mòbils. 

Ambdues iniciatives eren presentades hui pel Regidor Coordinador de Política Econòmica, Pablo Úbeda; la Regidora de Sostenibilitat, Patricia Folgueras; i la gerent de Comerç IN, Amparo Boscà, que coincidien en destacar la importància del treball conjunt públic-privat en benefici de la ciutadania. Úbeda posava de relleu “la predisposició de l’Ajuntament en iniciatives multisectorials per a la reactivació econòmica de la ciutat, i en aquest cas anar més enllà i arribar també a sectors com el medi ambient i la sostenibilitat”, tot confluït en unes sinèrgies que Patricia Folgueras apuntava que “ens ajudaran a fer passos per aconseguir entre tots una ciutat més amigable i sostenible”.  

Així, Amparo Boscà explicava que amb la campanya “A peu pels Aparadors es pretén potenciar que la ciutadania deixe el cotxe i vaja a peu, per reduir l'elevada taxa que es detecta al PMUS de gent que fa trajectes inferiors a 15 minuts en cotxe. El comerç com que forma part del seu entorn s'implica per cuidar-lo, per reduir l’ús del vehicle i millor el medi ambient”, apuntava. La campanya es del 23 octubre al 8 de novembre, quan als aparadors dels comerços hi haurà frases relacionades amb la mobilitat i la sostenibilitat. La gent haurà d'anar amb el fullet i anotar al menys 15 frases junt al nom de la tenda on esta cada frase. Entre tots es sortejarà 1 bici i 5 smartwach. Els fullets emplenats es podran dipositar a les urnes que hi haurà a les tendes o les que hi haurà el dia 11 en la Festa de la Mobilitat i el reciclatge. També es podrà participar via facebook, enviant frases o vídeos de la temàtica fins el 30 d'octubre, després recopilarem i la gent votar i la més votada tindrà de premi un smartwatch. 

Per altra banda, del 30 d'octubre al 22 de novembre es durà a terme una segona iniciativa mediambiental, en aquest cas per potenciar les 3R: reduir, reciclar i reutilitzar (contada a través d’El curiós cas de Pere Bernat). La campanya contempla la recollida de cartutxs de tinta d’impressora als comerços, la venda dels quals es destinarà a la ONG d'Ontinyent AFAO. A més a més s’instal·larà una màquina de reciclatge al carrer Alcalde Paco Montés, amb un sistema de vending invers pel qual la gent dipositarà botelles i llaunes de beguda, piles, mòbils i obtindrà un tiquet amb uns punts que podrà canviar per regals. A més en la maquina es dipositaran també taps que seran per a AFAO, així com els diners que es recapten de la venda dels mòbils. 

Els premis també propicien les 3R ja que en funció dels punts que es tinga es podrà optar a obsequis com ara bosses reutilitzables en 3 tamanys (gran, menuda, plegada); fundes d’entrepà; bosses i motxilles tèrmiques; jocs de bosses per a reciclar a casa i també “ecodiners”: es donaran vals descompte de 1 euro acumulables fins al 20% de cada compra als establiments participants, en compres superiors a 10 euros. 

A més a més, el dia 11 de novembre es farà una activitat conjunta que farà confluir ambdues campanyes: serà la “Festa de la mobilitat i el reciclatge”, de matí d’11 a 13.30 en el carrer Major, i de vesprada, de 17.30 a 19.30 en Martínez Valls amb tallers infantils, de matí de reciclatge i de vesprada de mobilitat.  

A més es convidarà als col·legis a que els més menuts mitjançant una app graven xicotets videos donant consells de reciclatge, mobilitat, sostenibilitat, i durant la festa, també els ajudaran a gravar els seus Ecoconsells. Als que envien vídeo se’ls regalarà una funda ecològica d'entrepà, i per als qui participen tant amb el fullet de les frases com en la festa de la mobilitat es donaran 2.000 bosses reutilizables i 100 motxilles tèrmiques.

Llegir 4355 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM