Divendres, 29 Març 2024

La cavalcada de Reis d’Ontinyent es retransmetrà en directe a 5 comarques de València i Alacant.

Posted On Dimecres, 03 Gener 2018 16:21 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Una audiència potencial de 70.000 espectadors de 5 comarques de València i Alacant podran seguir en directe per televisió la Cavalcada de Reis d’Ontinyent d’aquest divendres.

Així s’ha confirmat a l’Ajuntament des de TV Comarcal, que ha previst un ampli dispositiu tècnic i humà “per mostrar tot el treball que es fa a Ontinyent per fer de la seua Cavalcada de Reis una cita molt atractiva i amb personalitat pròpia”.

Cal destacar que la retransmissió, que es podrà seguir en directe a través de TDT pels diversos canals amb que compta esta cadena a La Vall d’Albaida, La Costera, La Canal de Navarrés, La Safor i La Marina Alta, Comptarà en la vessant tècnica amb 4 càmeres de seguiment al tram final (a la Plaça de l’Ajuntament i el Carrer Major), així com imatges de l’eixida.

La retransmissió s’iniciarà a les 19:00 hores i s’obrirà amb un reportatge especial sobre l’arribada de l’emissari real Jacobo, donant pas a una programació especial que es perllongarà fins la finalització de la cavalcada, comptant amb la narració de Yael Millet i entrevistes a càrrec de Mª José Tornero. La retransmissió, que es podrà seguir també en directe a través de les xarxes socials, es repetirà de forma íntegra a l’endemà, 6 de gener, a partir de les 17:00 hores.

 

Autobús gratuït per pujar al renovat campament de Jacobo

 

Per altra banda, un autobús gratuït portarà aquest dijous 4 de gener als xiquets, xiquetes i famílies d’Ontinyent al campament de l’Emissari Real Jacobo, que enguany acompleix el XX aniversari de la seua instal·lació a l’Ermita de Santa Anna per replegar les cartes per als Reis Mags d’Orient.  Cal recordar que gràcies a una subvenció de al voltant de 13.800 euros de la Diputació de València, Jacobo tindrà un millorat campament a la seua disposició a l’ermita, on cada 4 de gener l’Associació d’Amics dels Reis Mags habilita amb la col·laboració de l’Ajuntament aquest espai eventual on acudeixen més de 1.200 xiquets i xiquetes. La nova decoració emula els dissenys de la Mesquita de Còrdova i l’Alhambra de Granada, i està preparada per muntar-se en altra ubicació de ser necessari.

L’autobús habilitat per l’Ajuntament cobrirà repetidament el trajecte entre la plaça de la Concepció i el campament a l’Ermita de 18:00 a 21:00 hores. Una vegada al campament, per fer amena la cua d’entrada per lliurar les cartes, hi haurà jocs populars, tallers de treballs manuals, contacontes, la projecció de la pel·lícula animada dels Reis d’Orient i una xocolatada per ajudar a combatre el fred.

Després de passar la nit al campament, Jacobo arribarà el divendres a les 11:30 hores a l’Ajuntament d’Ontinyent per anunciar a la ciutat l’arribada dels Reis Mags. Jacobo recorrerà el Pont de Santa Maria i el carrer del Regall fins a la Plaça Major. Allí Jacobo saludarà l’alcalde, Jorge Rodríguez, i la corporació. L’Emissari Real serà convidat a pujar al balcó de l’antic consistori, des d’on llegirà un missatge dels Reis Mags als xiquets i xiquetes que tradicionalment omplin la plaça.

En aquest missatge, els Reis convidaran a tota la població a assistir de vesprada a la Gran Cavalcada que se celebrarà a partir de les 18:00 hores des de la Parròquia de Sant Josep i que recorrerà els carrers de José Simó Marin, del Músic Martínez Valls, l’avinguda de Daniel Gil, el Carrer Major, fins arribar al Betlem que es troba front a la façana de l’Ajuntament, on finalitzarà la Cavalcada. Una vegada finalitzat l’acte, els Reis es dirigiran al Sant Hospital de Beneficència per a lliurar els primers regals.  

Llegir 1879 vegades Darrera modificació el Dilluns, 08 Gener 2018 09:46

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM