Dijous, 25 abril 2024

Llorenç Barber dirigeix 30 anys després un concert de campanes a Ontinyent.

Posted On Dijous, 04 Gener 2018 16:17 Escrit per
Valorar aquest article
(2 vots)

30 anys després del concert de campanes que va tenir lloc a Ontinyent en 1988, el músic i compositor Llorenç Barber torna a dirigir una proposta d’aquest tipus a la capital de La Vall d’Albaida.

“Almaig, un concert de campanes per a la història”, basat en una partitura creada per a l’ocasió per Barber, tindrà lloc aquest dissabte 6 de gener a partir de les 19:00 hores, i està organitzada per l’Ajuntament d’Ontinyent amb la col·laboració de CulturArts i la Colla de Campaners, grup amb ampla experiència en concerts de campanes a la ciutat.

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, que presentava hui la cita junt a l’autor, tenia paraules d’agraïment “per a Llorenç Barber, la directora artística Montserrat Palacios i a la Colla de Campaners, sense els quals no es podria gaudir d’una proposta tan atractiva i amb personalitat com aquesta. Serà un regal de reis esplèndid poder escoltar aquest concert en la que estaran involucrats cinc campanars de la ciutat”, assenyalava.

El concert començarà a les 19:00 hores amb la interpretació d’una peça de 55 minuts en la que participaran l’església de Santa Maria amb 11 campanes i trebanelles; l’Ermiteta amb 4; Sant Miguel amb 3; Sant Carles amb 5; i Sant Francesc amb 4 més. Llorenç Barber explicava que al ser un concert plurifocal els espectadors deuran anar recorrent la ciutat, ja que des de cada carrer o barri s’escoltarà de forma diferent. Barber incidia en que “aquest no és un concert per a asseure’s sinó que hi ha que passejar per la ciutat, perquè aquesta és l’instrument, no les campanes”. El compositor també recordava com fa 30 anys és va dur a terme per primera vegada a Ontinyent aquest tipus de concert, “que va ser un atreviment en el seu moment i que a va tenir molta repercussió” manifestava.

Llegir 1002 vegades Darrera modificació el Dilluns, 08 Gener 2018 09:17

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Portant l'actualitat d'Ontinyent a ta casa des del 2014. Informació veraç i ràpida.

Informació

Butlletins

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies. No et perdes cap novetat!

No enviem SPAM