Imprimir aquesta pàgina

Ontinyent reobri el Teatre Echegaray i la Sala Gomis amb aforament reduït i mesures de seguretat

Posted On Dimecres, 16 Setembre 2020 18:29 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’Ajuntament d’Ontinyent reobrirà la propera setmana el Teatre Echegaray i la Sala Gomis al seu ús per acollir activitats culturals, complint amb les mesures de seguretat establertes per la Generalitat Valenciana de prevenció de la Covid-19 per a quest tipus d’esdeveniments.

Així, les persones asistents hauran d’haver adquirit la seua entrada en butaques pre-asignades, no se superarà el 75% d’aforament, s’haurà de portar mascareta en tot moment, i es disposarà gel desinfectant per a la neteja de mans.

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, presentava aquest dijous una programació cultural de tardor “amb la que volem tornar a dotar d’activitat a estos espais, sempre acomplint amb les indicacions de les autoritats sanitàries. Estos mesos la cultura no ha deixat d’estar activa a Ontinyent, però pensem que és important que la ciutadania puga tornar a gaudir d’una oferta de teatre, la dansa o la música com la que presentem, i que ens serveix també per estar al costat d’un sector com el de la cultura, que tan afectat s’ha vist per la situació que vivim”, manifestava.

La programació cultural municipal de tardor inclourà un total de 9 espectacles al Teatre Echegaray i la Sala Gomis i 6 exposicions al museu MAOVA i la Casa de Cultura, destacant la inclusió de l’espectacle teatral “Juana" amb la coneguda actriu Aitana Sánchez-Gijón el 20 de desembre. Abans, la primera de les actuacions previstes serà la de Juan Carlos Ortega i l’espectacle teatral “la ràdio d’Ortega" el 25 de setembre; seguida el 4 d’octubre per l’espectacle de dansa “Lú” de la companyia Maduixa; l'actuació del cantautor alcoià Andreu Valor el 8 d’octubre amb “Insurrecte"; i la dansa visual de la companyia Otra Danza i l’espectacle PI el 24 d'octubre.

Ja el 6 de novembre arribarà la música tradicional valenciana de Capella de Ministrers i l’espectacle “Arrels"; el retorn a la ciutat de Bambalina Teatre per representar “Hamlet" el 13 de novembre; l'actuació de "Teatre de l'Abast" amb l'obra "Rob" el 29 de novembre; la referida obra “Juana” amb la companyia LosDedae i Aitana Sánchez Gijón el 20 de desembre; i l’espectacle de Circ "Tempus Màgicus" de JM Gestion Teatral el 21 de desembre. Les entrades es podran adquirir a la web www.caixaontinyent.es , a la Casa de Cultura o en taquilla fins 1 hora abans de cada espectacle.

Pel que fa a la Casa de Cultura, acull amb entrada lliure des del passat dijous i fins al 26 de setmebre l’exposició fotogràfica de l'aniversari de la DANA, amb la col·laboració de l’Agrupació Fotogràfica Ontinyent; que anirà seguida del 1 al 31 d’octubre d’una mostra retrospectiva de l'artista Cesc Biosca titolada "el mite d’Aracne i Atenea”; i del 18 de novembre al 7 de desembre hi haurà l’exposició “Efimer4” del Fotoespai de Gandia. Posteriorment, de l’11 de desembre al 15 de gener serà torn per a l'exposició "vinticincvacances a Ovidi Montllor" de l’artista plàstic Antoni Miró.

A més a més, el 25 de setembre es presentarà en la Casa de Cultura el llibre i documental “El Retratista" a càrrec de Sergi Bernal, dins la IV Setmana de la Memòria Democràtica. Finalment, pel que fa al MAOVA, del 25 de setembre al 30 d’octubre acollirà l’exposició “Desenterrant el Silenci” també dins la IV Setmana de la Memòria Democràtica, i del 6 de novembre al 4 de desembre s'exposarà la mostra “El camí del Sant Greal” de la Germandat del Temple d’Ontinyent.

Àlex Borrell animava a la ciutadania “a gaudir d’esta intensa i completa programació municipal, a la que cal afegir la que vindrà de la mà dels col·lectius i associacions locals, participant d’ella sempre de manera responsable i atenent a les indicacions de seguretat, el compliment de les quals és absolutament imprescindible", remarcava

Llegir 531 vegades
Redacción

L'últim de Redacción