Imprimir aquesta pàgina

Ontinyent dedica les places del Museu del Tèxtil a José Niñerola Company

Posted On Divendres, 03 Març 2023 17:03 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

Les places confrontants al Museu Tèxtil de la Comunitat Valenciana a Ontinyent porten des d'aquest divendres el nom de l'històric empresari ontinyentí José Niñerola Company, mort en 2010.

La inauguració de la nova denominació de la plaça (prèviament aprovada pel ple municipal el passat 13 de desembre) tenia lloc en un acte que reunia una ampla representació del món polític, empresarial i social, així com de familiars i persones properes a Niñerola.

L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava en l'acte que Niñerola "va ser capaç en un moment complex d'entendre que en el món empresarial devia haver-hi una competència sana, però també una cooperació per beneficiar al conjunt de la societat. Va entendre l'empresa des d'un punt de vista innovador, intersectorial, de la transcendència de l'arrelament al territori d'Ontinyent i la Vall d'Albaida i des de la capacitat de ser conscient que part dels beneficis que s'obtenen han de tornar a l'entorn on duen a terme la seua activitat". Per tot això, i perquè la idea del Museu Tèxtil va sorgir dels plantejaments de Niñerola, "hem considerat idoni aquest lloc on s'està desenvolupant el projecte, un espai que els ontinyentins podem estar orgullosos que porte el seu nom".

En l'acte també intervenien el president i secretari de la confederació empresarial COEVALJavier Cabedo i Vicente Donat; el president d'ATEVAL-Vall d'Albaida, Rafael Lurbe; i el germà de l'homenatjat, Javier Niñerola, qui no podia evitar emocionar-se durant el seu torn de paraula. Tots ells coincidien en destacar la implicació de José Niñerola no sols en l'impuls econòmic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida, des de la seua vessant d'empresari i president de COEVAL i d'ATEVAL-Vall d'Albaida; sinó també social, a través d'entitats com el Projecte Trévol o Càritas.

Llegir 477 vegades
Redacción

L'últim de Redacción