Imprimir aquesta pàgina

La III Escola Feminista de Ontinyent reivindica el paper dels homes en la lluita per la igualtat

Posted On Divendres, 13 Mai 2022 07:09 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

“Són els homes els que han de parar els peus a altres homes que comenten actes de masclisme”.

Així resumia la directora de cinema, Isabel de Ocampo, la importància del paper de l'home en la lluita feminista, que “ha beneficiat també els homes”. Ho feia durant la jornada inaugural de la III Escola Feminista a Ontinyent, organitzada per la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de la ciutat.

El Teatre Echegaray acollia l'acte inaugural del Cicle de ponències de l’Escola Feminista que, per primera vegada, incloïa la projecció d'un documental. Aquest cicle que es prorrogarà fins al mes de juny, va comptar amb la presentació de la regidora d'Igualtat i primera tinent-alcalde, Natalia Enguix, qui va destacar que aquesta “Escola té com a objectius formar i sensibilitzar la població al voltant dels reptes feministes i l'empoderament de les dones. Però també al benestar dels homes” perquè, segons reconeixia Enguix “gràcies a gran part a la lluita de les dones per la igualtat, els homes poden anar a la compra sense ser assenyalats, cuidar dels seus fills i filles amb un permís de paternitat de 6 mesos o amb excedències, comptar amb recursos per conciliar les seues vides com a guarderies i serveis d'ajuda a domicili i residències per a la gent gran”.

La jornada inaugural incloïa la projecció d’un documental de la guanyadora d’un Goya, Isabel de Ocampo. Un film que, que la mateixa directora de cinema qualificava d'“intens”, en què el protagonista era l'home i com, a través de diferents històries que s'entrecreuaven com la d'un exproxeneta on reconeixia que “si mires les dones com persones no guanyaràs diners”, la de l'artista visual que era fill d'un puter, la d'un transsexual, o la d'un professor de secundària que reflexionava amb l'alumnat sobre les percepcions que es tenen dels rols de la dona i l’home a la societat.

La projecció del documental va incloure un col·loqui amb la directora Isabel de Ocampo que reconeixia que la part que més m'agrada d'aquest tipus d'actes és “veure les cares del públic, els silencis i les mirades. Han estat molt sincers amb les felicitacions i em sento molt feliç”. En aquest sentit, una de les assistents, Neus Vicedo, comentava que el documental “m'ha fet reflexionar sobre com les dones tenim intrínsec la por una vegada eixim al carrer” i, posteriorment, comentava que aquesta “Escola Feminista és molt important. A mesura que van passant les edicions va participant més gent a les ponències i, espere que cada vegada participen més dones i homes”. Per la seva banda, Rafa Tortosa, que també assistia a la projecció del documental reconeixia que “m'ha fet pensar molt. Perquè el feminisme avance, els homes hem de canviar molt, és la gran lliçó que aquest documental ens ha donat”.

Entre el públic assistent també estava Dora Tortosa, imatge de la 3a Escola Feminista, qui reconeixia al final de la projecció del documental seguir “encara impressionada. M'ha impactat”. La regidora d'Igualtat, Natalia Enguix, exposava que aquesta jornada és la primera de les que obre un “cicle de conferències que reuneix expertes en comunicació, en igualtat i en drets humans. Són veus d´un futur que ja és el nostre”. En concret, la III Escola Feminista reprendrà la programació el proper 25 de maig a les 19:00h al Teatre Echegaray amb Paula González, advocada i activista feminista. La ponent és autora del llibre “Ventres de Lloguer” i és coneguda per la denúncia a la Fiscalia General de l'Estat contra 6 agències de ventres de lloguer i els cònsols espanyols que van inscriure bebés d'aquestes característiques.

Llegir 351 vegades Darrera modificació el Divendres, 13 Mai 2022 07:10
Redacción

L'últim de Redacción