Imprimir aquesta pàgina

La Mancomunitat assumeix la gestió dels serveis socials de 21 municipis a proposta de la Vall Ens Uneix

Posted On Divendres, 14 Gener 2022 18:35 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

La Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida ha passat a assumir la gestió dels serveis socials de 21 localitats de la comarca.

El canvi a aquest model de gestió mancomunada entrava en vigor el passat 1 de gener, permet gestionar un pressupost global de 893.411 euros (el 90% aportats per la Diputació de València) i es fruit d’una proposta presentada per La Vall Ens Uneix que el ple de la Mancomunitat va aprovar el passat mes de juny.

La portaveu de la formació comarcalista, Natàlia Enguix, destacava el fet com “una molt bona noticia perquè no sols beneficia als municipis i al personal que presta el servei, sinó que és coherent amb el sentit de l’existència de la pròpia Mancomunitat, que va ser creada per facilitar serveis bàsics als municipis més menuts”.

Cal recordar que la nova normativa autonòmica (decret 30/2020) de la Conselleria de Polítiques Inclusives obligava a partir de 2022 als municipis a agrupar-se per coordinar i finançar els serveis socials. Per a La Vall Ens Uneix, la proposta inicial presentada per PSOE i Compromís a la Junta de Govern del mes de març “no tenia cap sentit” perquè suposava crear 5 mini-mancomunitats "el que anava a afectar negativament a la qualitat del servei en disgregar-se, a més de suposar un increment de costos”. Per això, la Vall ens Uneix amb l’alcalde Palomar, Jordi Vila al capdavant, va treballar en la proposta que finalment es va aprovar, i que permet la gestió de manera directa de les competències en serveis socials de 21 dels 30 pobles de la comarca de menys de 5.000 habitants.

El canvi en la gestió comporta també l’assumpció com a personal propi delss treballadors i treballadores que presten el servei, que passen a ser funcionaris interins dins del “Contracte Programa” que finança la Diputació a estos municipis, donant així una major estabilitat laboral a més de 30 persones, entre treballadores socials, psicòlegs, educador social, auxiliars d’ajuda a domicili, assessor jurídics i  auxiliars administratius. Entre els serveis que s’inclouen estan programes com el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD); les prestacions econòmiques per a necessitats bàsiques i urgència social; els programes de suport a la inclusió social; els prrogrames d’atenció a persones majors o els programes d’intervenció i participació comunitària.

Les localitats que s’han adherit a aquest model de Serveis Socials plantejat per La Vall ens Uneix són Agullent, Bocairent, Atzeneta d’Albaida, Bèlgida, El Palomar, Guadasséquies, Otos, Benissoda, Bellús, Beniatjar, Bufali, Carrícola, Castelló de Rugat, Montitxelvo, Benicolet, Ràfol de Salem, Salem, Terrateig, Rugat, Pinet i Aielo de Rugat. Natàlia Enguix tenia paraules d’agraïment “per als 21 alcaldes i alcaldesses que han fet un esforç per coordinar-se i fer possible la posada en marxa d’aquest nou model, que millora la prestació d’estos servei per a la seua ciutadania i també és un pas endavant per a la Mancomunitat de Municipis", concloïa.

Llegir 254 vegades
Redacción

L'últim de Redacción