Imprimir aquesta pàgina

El dispositiu especial per al cap de setmana del “Bou en corda” d’Ontinyent inclourà la figura dels “coordinadors covid”

Posted On Divendres, 26 Novembre 2021 17:16 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L'Ajuntament d'Ontinyent ultima la preparació del dispositiu especial per a la festa del “Bou en corda”, que tindran lloc del proper dia 3 a 5 de desembre, al marc de les Festes Patronals en Honor a la Puríssima Concepció, i que enguany comptarà amb la novetat d’incloure la figura dels “coordinadors covid”.

 

Aquest divendres tenia lloc a l’Ajuntament una reunió mixta per coordinar el dispositiu de seguretat i neteja, a la qual participaven la regidora de Fira i Festes, Àngels Muñoz; la regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, el regidor de Seguretat Ciutadana, Pepe Gandia; el regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta; així com tècnics municipals, representants de la Policia Local i Nacional, la Junta de Festes de la Puríssima i l’Associació de Portadors del Bou.

Després de no celebrar-se la festa l’any passat degut a la pandèmia, enguany una de les novetats serà la inclusió de la figura de “coordinadors covid” per part de l’Associació de Portadors del Bou, formats específicament per tal de vetlar pel compliment de la normativa vigent a la Comunitat Valenciana, i que comptaran amb el reforç d’un equip de voluntaris de l’associació degudament identificats. Així, a banda de les habituals prohibicions de no consumir alcohol, ni menjar ni fumar dins del recinte pel qual transcorrerà la festa; i del requisit de ser major de 16 anys i tenir la condició física adequada, enguany també serà obligatori l’ús de mascareta dins la zona delimitada per les barreres.

El recorregut també presenta novetats, ja que a petició de la Junta de Festes de la Purissima i l’Associació de Portadors del Bou, no passarà pel barri de La Vila ni el Pont Vell, eixint els bous des del carrer del Regall i finalitzant el recorregut junt al riu Clariano, a les proximitats de l’esplanada de Tortosa i Delgado. En la reunió es repasaven els actes i la distribució dels efectius Sanitaris, de Protecció Civil, Policia Local i Policia Nacional, que comptarà amb el reforç d’un furgó especial de 8 agents i un furgó que alternarà els controls de seguretat en diferents punts tant dels accesos a la ciutat com de l’interior del casc urbà. Les zones on es realitzen actuacions musicals comptaran també amb el reforç de seguretat privada. Pel que fa a la neteja serà especialment intensiva en la zona del recorregut del bou.

La regidora de Festes, Àngels Muñoz, demanava la col·laboració de veïnat i visitants “per poder gaudir d’estos dies de festa i retrobament de la manera més cívica i respectuosa possible, ja que tot i que el dispositiu és ample, per no tenir incidències en qualsevol acte d’aquest tipus allò més important és l’actitud de les persones”, assenyalava.

Llegir 221 vegades
Redacción

L'últim de Redacción