Imprimir aquesta pàgina

Ontinyent crea el centre cívic del barri de Sant Josep al parc Mestre Ferrero

Posted On Dimecres, 11 Agost 2021 23:36 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

"Fem barri, Fem ciutat". Sota aquesta frase l’Ajuntament d’Ontinyent desenvolupa una estratègia d’acció centrada en la millora permanent dels barris com a eix de convivència.

Per aprofundir en aquesta aposta,  l’Ajuntament d’Ontinyent crearà el centre cívic del barri de Sant Josep al parc Mestre Ferrero."Fem barri, Fem ciutat". Sota aquesta frase l’Ajuntament d’Ontinyent desenvolupa una estratègia d’acció centrada en la millora permanent dels barris com a eix de convivència. Per aprofundir en aquesta aposta,  l’Ajuntament d’Ontinyent crearà el centre cívic del barri de Sant Josep al parc Mestre Ferrero. El nou espai ha estat visitat per la primera tinent-alcalde i regidora de Govern Obert, Natàlia Enguix, acompanyada per la regidora de Política per a les Persones, Paula Soler; el regidor de Majors Actius, José Rafael Sanchis, la regidora de Participació Ciutadana, Virtudes González i diversos representants de l’associació veïnal de Sant Josep.
L’espai, que està sent condicionat aquests dies pel departament de Serveis Municipals de l’Ajuntament d’Ontinyent, compta amb una superfície de 140m2 que permetrà en paraules de Natàlia Enguix,  "complir amb una promesa del nostre alcalde cap al barri i cap a l’associació veïnal" i que s’enmarca dintre de l’impuls que el govern municipal als barris. Així, Enguix incidia que el barri de Sant Josep  “tan viu i divers com és necessitava un centre com aquest que fora punt d’encontre de totes les persones que conviuen en ell". 
Durant la visita es comunicava a l’associació veïnal que l’Ajuntament d’Ontinyent té previst que el nou Centre Cívic de Sant Josep òbriga les seues portes durant la primera quinzena de setembre, ja que, com assenyalava la primera tinent-alcalde, "l’objectiu es continuar construint uns barris vius, sans, inclusius i amb uns serveis d’alta qualitat". En aquest sentit, s’ha confirmat que el nou espai comptarà amb personal municipal i s’organitzaran activitats com es fa en altres centres de socialització com ara el del Llombo o el de Sant Rafel. 
En concret, les primeres activitats que es duran a terme són activitats de memòria, ioga i gimnàstica passiva el que en paraules del regidor de Majors Actius, José Rafael Sanchis "és molt important perquè a través de les activitats que desenvolupem a aquests centres fomentem l’envelliment actiu, l’autonomia de les persones més majors i les relacions socials". En la mateixa línia es pronunciava la regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, qui assenyalava que el centre cívic de Sant Josep és "una nova aposta del Govern d’Ontinyent per les polítiques socials on el veïnat del barri tindrà un espai per gaudir del seu temps d’oci i enfortir els vincles emocionals".
Des de l’associació veïnal, Pepe Urenya, valorava molt positivament la creació d’aquest centre, que no sols serà utilitzat com a centre cívic sinó també serà on l’associació tindrà la seua seu perquè "l’Ajuntament ha trobat aquest local que és magnífic perquè està en el cor del barri, al parc Mestre Ferrero". Enguix, per la seua part, aprofitava la vista per donar les gràcies a l’associació veïnal per la seua espenta i per la seua comprensió perquè l’esclat de la pandèmia ens va obligar a modificar el nostre pla de treball, però sense oblidar en cap moment aquesta necessitat del barri de Sant Josep, que ja és una realitat".

Llegir 360 vegades
Redacción

L'últim de Redacción