Imprimir aquesta pàgina

L’alcalde d'Ontinyent i el conseller de Vivenda signen el conveni dels primers 600.000 euros per a transformar el barri de la Cantereria

Posted On Dimarts, 20 abril 2021 14:20 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

El vicepresident segon i conseller de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau i l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez han signat aquest dimarts el primer dels convenis de col·laboració previstos fins a 2023 i que tenen per objectius la regeneració urbanística i arquitectònica del barri de la Cantereria.

El projecte global té un cost superior als 3 milions d’euros, que seran finançats a parts iguals entre la Generalitat i l’Ajuntament. Gràcies al conveni signat hui, Ontinyent rebrà enguany els primers 600.000 euros de l’administració autonómica. Tant el vicepresident segon com l’alcalde han destacat el projecte del barri de la Cantereria com “un exemple de como afrontar des de les administracions les conseqüències del canvi climàtic".

Este conveni respon a la necessitat de regenerar la part baixa del barri de la Cantereria i facilitar una solució habitacional a les persones que hauran d’abandonar les seues cases. Uns habitatges que ja patiren el temporal de la DANA del 12 de setembre de 2019, i que després en gener de 2020 van tornar a sofrir danys de consideració com a conseqüència de la borrasca Glòria i la crescuda del riu Clariano al seu pas per Ontinyent.

Amb els diners d’aquest primer conveni, al quals s’han de sumar els 600.000 euros que aporta l’ajuntament en 2021 mitjançant fons europeus, es finançaran els treballs d’adquisició i demolició de les vivendes, així com dels talussos i també per a les ajudes per a l’obtenció d’una solució habitacional per a persones afectades.

Cal recordar que els habitatges han estat valorats per part dels tècnics en base al valor cadastral, en compliment de la legalitat vigent. No obstant això, l’Ajuntament conscient del valor sentimental i emocional que per als propietaris té abandonar l’habitatge, oferix una ajuda de 15.120 euros per complementar la valoració tècnica i facilitar l’adquisició d’un altre immoble o rehabilitar un que ja tinguen i vaja a ser habitatge principal, sempre que l’immoble estiga en la mateixa ciutat.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, explicava que "actualment estem en el procés més llarg i costós, però que avança a bon ritme". En concret, ja s’han comprat 33 cases de les 44, 5 es troben en negociacions i altres 6 seran expropiades. Segons el quadre d’actuacions que consten al conveni signat després de l’adquisició de les vivendes durant els anys 2022 i 2023 es procedirà a la consolidació dels talussos i s’iniciarà la transformació de la part baixa del barri en un parc inundable semblant al creat en el marge dret del riu Clariano al seu pas pel nucli urbà. Esta iniciativa va ser qualificada pel Ministeri de Transició Ecològica com "exemplar" en la lluita contra el canvi climàtic.

Llegir 239 vegades
Redacción

L'últim de Redacción