Imprimir aquesta pàgina

El superàvit pressupostari permet a Ontinyent fer millores en infrastructures urbanes, industrials i educatives

Posted On Dimecres, 07 abril 2021 16:20 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

El superàvit pressupostari amb què Ontinyent va tancar el pressupost de 2020 ha permès al Govern Municipal dotar econòmicament l’execució de diverses millores a la ciutat.

En concret, el superàvit assolit de 423.886 euros, afegit a altres 57.000 euros de crèdit sobrant del pressupost, feia possible aprovar a l’últim ple una modificació de crèdit on s’incorporaven partides econòmiques per a infrastructures industrials, educatives i urbanes, entre altres qüestions.

La regidora d’Hisenda Natàlia Enguix, explicava que “la bona gestió econòmica ens ha permès comptar amb estos 481.586 euros que destinem a accions importants en diversos àmbits que redunden en benefici de la ciutadania". Entre estes qüestions es troba la incorporació d’una partida de 104.000 euros que es destinarà a completar una subvenció de 495.000 euros de l’IVACE, completant els 600.000 euros en noves millores per a la modernització dels polígons industrials, “espais clau per a la generació d’ocupació a la ciutat", recordava. 

A més a més, es destinen partides de al voltant de 50.000 euros per a iniciar la creació de la nova estació d’autobusos al recinte firal; i altres tants per adquirir terrenys a la zona del Ravalet per a la seua urbanització; es dota també amb 50.000 euros a la Fundació Museu Tèxtil i la Fundació Universitària per seguir impulsant el Campus Universitari i el futur Museu Tèxtil; i també es destinen 26.000 euros a l'adequació de terrenys als col·legis Martínez Valls i Vicent Gironés per ubicar aules provisionals mentre es fan les obres del pla “Edificant”.

Igualment, es comptarà amb 20.000 euros per fer front a les despeses de la implantació del punt massiu de vacunació a la Sala Gomis; i amb 8.600 euros per a la ubicació de les campanes Petra i Santa Àgueda al Palau de La Vila, on seran exposades. “En definitiva són accions de foment de l’activitat econòmica, cultural i educativa a la ciutat, i que també ens permeten seguir fent front a la Covid-19”, explicava Natàlia Enguix.

La regidora recordava que “malgrat la pandèmia, hem aconseguit tancar 2020 amb aquest superàvit, al temps que hem impulsat l’activitat econòmica i ajudat a aquells que més ho necessitaven, creant un escut social i econòmic de 6’5 milions d’euros per fer front a les conseqüències de la Covid-19. A més a més hem augmentat les transferències corrents, incloent 700.000 euros en ajudes de primera necessitat, alimentació o habitatge; destinant 2'4 milions d'euros al pla “Tornem Junts" per fer front als efectes de la Covid, i tot sense pujar impostos i reduint el deute i el període mitjà de pagament a proveïdors. En definitiva, hem tornar a quadrar el cercle de la bona gestió econòmica, i volem seguir treballant en esta línia en 2021”, avançava Natàlia Enguix.

Llegir 288 vegades
Redacción

L'últim de Redacción