Imprimir aquesta pàgina

Ontinyent presenta una reedició de “Rondalla de Rondalles” dins la “Setmana del Llibre”

Posted On Dimecres, 20 abril 2022 15:17 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

La biblioteca de Sant Josep d’Ontinyent acollira el proper divendres 22 d’abril a les 19:00 hores la presentació de la reedició de l’històric llibre “Rondalla de Rondalles” escrit al segle XVIII pel dominic ontinyentí Fra Lluis Galiana.

El regidor de Biblioteca, Ferran Gandia, destacava que el llibre, reeditat per l’Ajuntament amb el patrocini de la Fundació Universitària Campus Ontinyent, “és un homeatge a aquest il·lustre ontinyentí i a la seua importància com a defensor de la llengua i cultura valencianes en la seua època. Fra Lluís Galiana va ser tot un referent, que tot i la seua mort amb tan sols 31 anys va deixar un important treball vinculat a la nostra llengua”.

Gandia destacava que la reedició, coordinada baix la direcció dels professors universitaris Emili Casanova i Amparo Carretón, serà aprofitada com a eina educativa, ja que incorpora una part didàctica que la fa d’interés per als centres educatius de la zona, als quals s’enviarà còpies, així com a diverses facultats de filologia catalana de la Comunitat Valenciana, Catalunya i Balears.

Abans d’aquesta presentació, la “Setmana del Llibre” d’Ontinyent serà oberta dimecres 20 d’abril amb la presentació a les 19:00 hores a la Casa de Cultura del llibre titolat “La cultura com a passió”. Es tracta d’un volum editat per l’IEVA, La Nostra Terra i l’Ajuntament d’Ontinyent, que recull escrits de contingut periodístic, literari i investigador de l’activista cultural i exregidor de la 1ª legislatura democràtica José Àngel Gironés.

Ferran Gandia, destacava la trajectòria de Gironés, fundador d’associacions vinculades al món de la cultura com La Nostra Terra o el Cine Club Utiye, entre d’altres, a més de ser col·laborador durant anys d’entitats com Font d’Art, el Centre Excursionista d’Ontinyent o el Servei de Publicacions de l’Ajuntament. A més a més, va participar en pràcticament tots els mitjans de premsa escrita i ràdio locals durant els anys posteriors a la transició. La “Setmana del Llibre” d’Ontinyent inclourà un total de 4 presentacions de llibre i 2 activitats infantils que tindran lloc entre el 20 i el 27 d’abril a la Biblioteca de Sant Josep, el Campus Universitari i la Casa de Cultura.

Llegir 405 vegades
Redacción

L'últim de Redacción