Imprimir aquesta pàgina

Color, joc i il·lusió en la presentació del cartell de la 36a Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida

Posted On Dimarts, 27 Juliol 2021 15:24 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

La seu de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida va acollir ahir la presentació de la imatge gràfica de la 36a Mostra Internacional de Titelles, que aquest any proposa un format molt més dinàmic i enfocat a les xarxes socials.

Álvaro Sanchis, dissenyador consolidat, que ha dut a terme el disseny i la creació gràfica d’onze edicions de la Mostra, ha presentat una proposta molt divertida i simpàtica. Aquesta proposta, que també ha comptat amb la col·laboració de Melani Lleonart (Estudi Pedra) i Jesús Otermin, s’inspira en l’animació d’objectes quotidians. L’animació d’objectes és una pràctica artística que va començar a principis del segle XX i que juga amb el concepte dels objectes com a personatges, amb vida pròpia, ànima, veu i moviment. “De menuts, a molts ens agradava agafar objectes que trobàvem per casa i jugar amb ells com si foren personatges”, comentava Álvaro Sanchis, “i amb aquesta idea hem plantejat el concepte visual d’aquesta edició”. El disseny gràfic de la MIT 2021 està compost per una sèrie de cartells que presenten diversos personatges i que culminen amb un vídeo animat en 3D que ja es pot veure a les xarxes socials de la MIT (Facebook: MITMostraTitelles i Instagram/Twitter: mititelles).

A diferència de les últimes edicions, aquest any la Mostra Internacional de Titelles (MIT) es durà a terme del 14 al 17 d’octubre, i no al novembre. Aquesta edició de la Mostra no comptarà amb companyies internacionals a causa de la situació sanitària actual derivada de la pandèmia, però ha mantingut l’esperit internacional, ja que compta amb companyies punteres del nostre territori amb presència internacional. A més, la MIT aposta per diversos espectacles que han sigut premiats i reconeguts pel món de les arts escèniques. “Una mostra que apropa grans espectacles a xicotets pobles”, destacava el conseller de cultura Fede Vidal.

La Mostra comptarà amb huit companyies valencianes, entre les quals es troba el Premi Max 2020 “Sabates Noves” de L’Home Dibuixat, “Rob” del Teatre de l’Abast amb Ramón Ródenas, premiat en 2020 per l’AAPV com a Millor Interpretació Masculina de Teatre i, a més, l’estrena d’un nou espectacle de El ball de sant Vito, companyia de teatre de la ribera del Xúquer.

Altres set companyies de la resta de l’estat espanyol completen la programació. La companyia Teloncillo Teatro de Valladolid, que compta amb el Premi Nacional d’Arts escèniques per a la infantesa i la joventut, representarà “La Granja”, un espectacle que va ser finalista dels XXII Premis Max 2019. El públic també podrà gaudir de l’espectacle “Chorpatélicos” de la companyia aragonesa Los Titiriteros de Binéfar. La resta de la programació es desvetlarà en l’acte de presentació oficial que tindrà lloc a Bocairent, Capital Cultural Valenciana 2021, a finals de setembre.

“Esperem que enguany siga una Mostra amb més il·lusió que mai”, reflexionava Marisol Limiñana, directora artística de la MIT, “hem de continuar amb l’activitat cultural, tenint en compte totes les mesures de seguretat, per donar una alternativa d’oci segura per a menuts i grans, i a més recolzar a les companyies teatrals que tant ho necessiten en aquests moments”.

Llegir 537 vegades
Redacción

L'últim de Redacción