Imprimir aquesta pàgina

Ontinyent avança la col·locació del Castell de Festes pel canvi de data de la publicació

Posted On Dimarts, 11 Juny 2019 14:44 Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)

L’Ajuntament d’Ontinyent ha avançat un mes la col·locació del Castell de Festes a la Plaça Major, que habitualment es realitza a mitjans de juliol.

El motiu és el canvi de data de l’acte de la publicació de festes a l’últim dissabte de juny, un canvi aprovat per la Societat de Festers el passat mes de març i que va estar aprovat per unanimitat de les 24 comparses, i que té com a objectiu evitar les altes temperatures de finals de juliol i tenir més temps per difondre el cartell anunciador.

El regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, explicava que “el Castell de Festes és un dels elements que l’Ajuntament posa a disposició de la Societat de Festers per realitzar els actes de les nostres festes de Moros i Cristians, que són un dels elements que més ens identifiquen com a ciutat. Des de l’Ajuntament tenim cura, mantenim, muntem i desmuntem el castell, i ara, atenent la petició del món de la festa, estem deixant-ho tot a punt perquè l’acte de la publicació puga dur-se en un escenari únic com aquest”, explicava. Al marc d’estes tasques de cura, enguany, dos treballadors municipals del programa EMCORP han procedit a realitzar tasques de pintura extraordinària a l’armazó metàlic del castell.

El castell de festes és testimoni directe des de fa més de 30 anys de les festes de Moros i Cristians, i als seus peus tenen lloc alguns dels principals moments de la festa, com el Pregó, l’Entrada de Bandes, les Ambaixades o el Contrabando. Una volta finalitzada la seua col·locació, que requereix de l’ajuda d’una grua de grans dimensions,  la Societat de Festers podrà procedir al seu engalanat.

Llegir 925 vegades
Redacción

L'últim de Redacción